Крим да бъде върнат на Украйна. За това настоява  Ердоган

...
Крим да бъде върнат на Украйна. За това настоява  Ердоган
Коментари Харесай

Ердоган към Путин: Върнете Крим на Украйна

Крим да бъде върнат на Украйна. За това настоява  Ердоган във видеопослание до участниците във 2-та среща на самодейността " Кримска платформа " в Киев, предава специфичният делегат на Българска телеграфна агенция Нахиде Дениз.

" Ние не признаваме анексирането му от Русия. Това е кардинална позиция, която има освен правни, само че и морални учредения. Връщането на Крим на Украйна е условие и на интернационалното право. Защитата на териториалната целокупност, суверенитета и политическото единение на Украйна е от решаващо значение освен за районната, само че и за световната сигурност и непоклатимост ", сподели Ердоган.

В посланието, което бе представено от турската осведомителна организация Ихляс хабер ажансъ, Ердоган подчертава и на въпроса за гарантирането на сигурността и благосъстоянието на кримските татари, което се чака от турска страна.

" Кримските татари са един от коренните нации на Крим. Те са пострадали от събитията. Гарантирането на тяхната сигурност и богатство е измежду целите на Турция. В тази връзка желая да припомня, че Турция чака колкото се може по-скоро да бъдат освободени и да се завърнат при фамилиите си заместник-председателят на Националното заседание Нариман Джелал и неговите приятели, които бяха арестувани по отношение на присъединяване им в първата среща на върха на Кримска платформа ", показва турският президент, наблягайки, че Турция ще продължи да бъде на страната на украинското държавно управление и на кримските татари. Както и че ще продължи да поставя старания за решаването на украинската рецесия.

Ихляс хабер ажансъ обобщава в заглавието към посланието на Ердоган: " Кримско обръщение от президента Ердоган, което ще вбеси Путин: Крим би трябвало да бъде върнат на Украйна ".

По-рано президентът на Русия съобщи, че въпросът за Крим е " завършен вечно ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР